Herbata Bancha Goji to doskonałe połączenie jagód goji z zieloną chińską herbatą typu bancha wzbogacone wonnymi płatkami róży. Napar zaskakuje świeżością, a jagody goji nadają przyjemnej owocowej nuty.
Jagody goji zaliczane są do grupy superfoods, głównie ze względu na bogatą zawartość aminokwasów, witamin oraz makroelementów.
Herbata z uwagi na obniżoną zawartość teiny może stanowić całodzienną propozycję.
Warto degustować w tradycyjnym wydaniu, bez żadnych dodatków.
Skład: Zielona herbata liściasta bancha (85,5%), jagody goji (8,5%), aromaty, płatki róży.
Opakowanie: czerwona trójwarstwowa torebka z połyskiem zamykana na złoty klips z etykietą, na której umieszczona jest nazwa herbaty, temperatura i czas parzenia. Sprawdzi się również na prezent.
- Nuty smakowe
- kwiatowa
owocowa - Czas parzenia
- 2-3 min
- Temperatura parzenia
- 80 °C
- Zaparzanie
- 1 łyżeczka (2g) na 200 ml , 2-3 krotne parzenie
- Kraj pochodzenia
- Chiny
Brak recenzji użytkowników.