Herbata bancha słodkie mango to kompozycja zielonej, chińskiej herbaty typu bancha, połączona z kandyzowanymi i suszonymi kawałkami mango. Dodatek płatków białej róży sprawia, że słodka, owocowa nuta zyskuje delikatny, kwiatowy akcent. Niezwykle wonna i aromatyczna mieszanka herbat o tropikalnej nucie tworzy znakomity napój, który można podawać w wersji na zimno i na gorąco. Doskonale komponuje się z innymi dodatkami, dzięki którym może zyskać niepowtarzalny charakter.
Skład: zielona herbata liściasta (85,5%), kandyzowane cząstki mango, suszone kawałki mango, aromaty, płatki róży.
Opakowanie: czerwona trójwarstwowa torebka z połyskiem zamykana na złoty klips z etykietą, na której umieszczona jest nazwa herbaty, temperatura i czas parzenia. Sprawdzi się również na prezent.
- Nuty smakowe
- kwiatowa
owocowa
słodka - Czas parzenia
- 2-3 min
- Temperatura parzenia
- 80 °C
- Zaparzanie
- 1 łyżeczka (2g) na 200 ml , 2-3 krotne parzenie
- Kraj pochodzenia
- Chiny
Brak recenzji użytkowników.