Herbata Assam Dikom czarna indyjska herbata z regionu Assam, który posiada bardzo bogatą i długoletnią tradycję herbacianą. Assam słynie na całym świecie z upraw herbaty o odmianie Camelia assamica. Napar z tych liści jest mocny i aromatyczny o ciemnobordowym kolorze ze zdecydowaną goryczką i słodową nutą.
Świetna jako herbata śniadaniowa ze względu na pobudzające właściwości.
Ciekawie komponuje się z dodatkiem mleka lub konfitur (np. z płatków róży) jak również z cukrem trzcinowym. Dla miłośników cytrusów plasterek cytryny lub pomarańczy wzbogaci smak naparu.
Skład: 100 % herbata czarna
Opakowanie: czerwona trójwarstwowa torebka z połyskiem zamykana na złoty klips z etykietą, na której umieszczona jest nazwa herbaty, temperatura i czas parzenia. Sprawdzi się również na prezent.
- Nuty smakowe
- goryczkowa
słodowa - Czas parzenia
- 3-5 min
- Temperatura parzenia
- 95 °C
- Zaparzanie
- 1 łyżeczka (2g) na 200ml , jednokrotne parzenie
- Kraj pochodzenia
- Indie
Brak recenzji użytkowników.