Filtruj według
Cena
Cena
-
12,00 zł - 32,00 zł
Gramatura
Gramatura
Nuty smakowe
Nuty smakowe
Czas parzenia
Czas parzenia
Temperatura parzenia
Temperatura parzenia
Zaparzanie
Zaparzanie
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia
Czarna
Herbata czarna - herbaty czarne cejlońskie charakteryzują się harmonią mocy i aromatyczności, są przykładem zbalansowanej herbaty, z winnym , lekko owocowym posmakiem. Ze względu na umiarkowaną moc dobrze komponują się z dodatkami jak cukier, miód, konfitury, syropy owocowe. Stanowią łagodniejszą alternatywę dla herbat assamskich i afrykańskich. Herbaty cejlońskie możemy znależć również w mieszankach takich jak English breakfast. Są przykładem herbaty codziennej.
Czarne herbaty chińskie są bardzo zróżnicowane pod względem esencjonalności , znany yunnan charakteryzuje się dymnym posmakiem, a inne odmiany mogą być wyraziste w smaku po delikatniejsze z rejonu Fujian.
Czarne herbaty z Assamu wyróżniają się zdecydowanie intensywną mocą, smakiem, dużą esencjonalnością oraz większą ilością teiny.
Herbaty Darjeeling produkowane z odmian Camelia sinensis rosnącej u podnóży Himalajów szczególnie znalazły uznanie wśród Brytyjczyków , gdzie każda Pani domu stawiała sobie za punkt honoru zdobycie umiejętności przygotowania naparu w stylowej porcelanie.
Aktywne filtry
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta