Herbata Pu Erh mango papaya to egzotyczne połączenie czerwonej herbaty Pu Erh ze słodkimi kandyzowanymi owocami mango i papai oraz płatkami krokosza. Napar o przyjemnym smaku tropikalnych owoców z delikatnym ziemistym akcentem.
Herbata Pu Erh dzięki specyficznemu procesowi produkcji oraz wydłużonemu etapowi leżakowania uzyskuje niepowtarzalne właściwości zdrowotne. Polecana osobom dbającym o sylwetkę. Napar z czerwonej herbaty działa stymulująco na układ trawienny, przyśpiesza metabolizm. Zapobiega również powstawaniu wolnych rodników, warto więc go pić, jeśli chce się opóźnić zachodzące w organizmie procesy starzenia.
Skład: herbata Pu Erh (86%), kandyzowane kawałki papai, płatki krokosza i aromaty.
Opakowanie: czerwona trójwarstwowa torebka z połyskiem zamykana na złoty klips z etykietą, na której umieszczona jest nazwa herbaty, temperatura i czas parzenia. Sprawdzi się również na prezent.
- Nuty smakowe
- owocowa
ziemista - Czas parzenia
- 5 min
- Temperatura parzenia
- 95 °C
- Zaparzanie
- 1 łyżeczka (2g) na 200ml , 2 krotne parzenie
- Kraj pochodzenia
- Chiny
Brak recenzji użytkowników.